preskoči na sadržaj
Vijesti

Erasmus+ projekt LIFE (Learning is Fun and Enlightening)

Poštanska i telekomunikacijska škola će provodit Erasmus+ projekt pri Agenciji za mobilnost i programe EU, Learning is Fun and Enlightening (LIFE), u sklopu Ključne aktivnosti 1 (KA1) u području općeg obrazovanja.


 

S projektom LIFE ćemo zapoćeti 1. kolovoza 2019. godine, potaknuti uvođenjem novih kurikuluma u našoj školi. Tijekom 16 mjeseci, koliko projekt traje, pet nastavnika općih predmeta (matematike, računalstva i engleskoga jezika) profesionalno će se usavršavati na strukturiranim seminarima u različitim europskim zemljama. 

Glavni cilj projekta LIFE je osuvremenjivanje procesa poučavanja i učenja primjenom novih znanja koje će nastavnici steći na mobilnostima u Grčkoj, Španjolskoj i Irskoj.  

A što će to nastavnici naučiti tijekom projekta te prenijeti u svoje učionice?  Između ostalog, naučit će kako koristiti web aplikacije u nastavi matematike i kako povezati matematiku i poduzetništvo; naučit će i kako kreirati audio-vizualne sadržaje za uspješnije učenje stranog jezika te kako adekvatno prilagoditi nastavne sadržaje učenicima s poteškoćama u učenju; dobit će i neke ideje kako integrirati robotiku u postojeći kurikulum tehničara za računalstvo. 

Posredno, projektom LIFE želimo istaknuti važnost cjeloživotnog i neformalnog učenja te se povezati s kolegama i obrazovnim institucijama u Europi nadajući se da ćemo time potaknuti svoje učenike da nas slijede u prihvaćanju novih načina učenja i poučavanja. 

Projekt se financira sredstvima Europske Unije preko programa Erasmus+.


Priloženi dokumenti:
Stvaranje_inkluzivnog_skolskog_okruzenja.pdf (1.53 MB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Željana Giljanović   datum: 31. 5. 2019.

Korisni linkovi
Korisni linkovi
 • Ministarstvo znanost...
 • NCVVO
 • ASOO
 • AZOO
 • EMA
 • Završni rad
 • Erasmus+ projekti


Facebook

Podijeli s prijateljima

Oglasna ploča

Vijesti iz CARNet-a

Arhiva dokumenata




preskoči na navigaciju