preskoči na sadržaj
Vijesti

Nova platforma NCVVO-a "U Centru mature"

Na platformi "U centru mature" Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je sav postojeći materijal te dodatne materijale za polaganje državne mature.

U centru mature https://www.ncvvo.hr/drzavna-matura-i-provedeni-ispiti/u-centru-mature/ nova je platforma Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO), a na kojoj je obuhvaćen sav postojeći materijal potreban za pripremu državne mature, kao i dodatni zadaci te gradivo.

Putem ove platforme nastavnicima se omogućuje pristup bazi znanja koja je temelj izrade zadataka za državnu maturu, kao i smjernicama za izradu ispitnih zadataka i postupaka vrednovanja znanja, dok su učenicima dostupni i ispiti državnih matura prijašnjih generacija.

Učenicima su dostupni digitalni zadaci iz dosad provedenih ispita državne mature za hrvatski jezik i matematiku od obveznih, te povijest i psihologiju od izbornih predmeta, a u narednim danima i tjednima materijali će se stalno nadopunjavati.

interaktivni pristup ispitnim zadacima iz prethodnih godina maturantima će pomoći u usvajanju školskoga gradiva te ostvarivanju što boljih ishoda u ispitima državne mature.
Digitalni materijali prvenstveno su namijenjeni maturantima i nastavnicima kao pomoć u trenutačnim okolnostima odvijanja nastave na daljinu. Svi se materijali mogu koristiti u pripremi i provođenju online nastave ili tijekom učenja i utvrđivanja znanja.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Željana Giljanović   datum: 7. 4. 2020.

Korisni linkovi
Korisni linkovi
 • Ministarstvo znanost...
 • NCVVO
 • ASOO
 • AZOO
 • EMA
 • Završni rad
 • Erasmus+ projekti


Facebook

Podijeli s prijateljima

Oglasna ploča

Vijesti iz CARNet-a

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju